Concurrentiebeding en relatiebeding

Concurrentiebeding en relatiebeding

Een concurrentiebeding is een afspraak tussen werkgever en werknemer, waarmee ze hun wederzijdse belangen kunnen bewaken en beschermen. Meestal heeft dit betrekking op de situatie na beƫindiging van een dienstverband. Een werknemer mag bijvoorbeeld geen eigen onderneming starten of als zelfstandige werken in dezelfde branche dan de werkgever.

Naast een concurrentiebeding, bestaat er ook een relatiebeding. Het relatiebeding is meer bedoeld voor de bescherming van de klanten van de werkgever. Met andere woorden: de (ex)medewerker mag geen contact opnemen met de klanten van zijn/haar (ex)werkgever.

Heeft u vermoedens dat uw (ex)werknemer het concurrentie en/of relatiebeding schendt, ga dan eerst na of alles goed contractueel is vastgelegd. Ben daarnaast zorgvuldig in uw handelen. Betreft het een werknemer die nog in dienst is, zet deze betreffende werknemer desnoods op non-actief. Hierbij is het ten zeerste aan te raden om een recherchebureau in te schakelen. Wij kunnen rechtsgeldig bewijs verzamelen en u informeren.

Vrijblijvend advies?

Wij adviseren u graag geheel kosteloos. Ook is het mogelijk om een geheel vrijblijvend een intakegesprek te plannen.